Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Часове след “жестокия побой” Флоров даде брифинг пред медиите. Каква е истината?!

/
/
479 Views

51 ден на протести, лидер на контрапротеста е пребит - Общество

Нападнатият снощи контрапротестър Георги Флоров застана пред медиите, за да разкаже за снощната случка, часове след като сам съобщи за побоя над себе си. По време на брифинга обаче влезе в пререкание с журналист от bTV.

Флоров отговори на въпроси спекулации ли са нараняванията му, тъй като съществуват съмнения за автентичността на направените снимки. Мъжът, който преди дни събори палатковия лагер пред ректората на Софийския университет, притежава фирма за статисти, а в социалните мрежи се завъртя стар клип с бутафорна полицейска униформа. Това даде поводи за съмнения, че вероятно Флоров е използвал боя.

 

Побоят е продължил около 3-4 минути. Полицията е пирстигнала на място за минути. Флоров показа и охлузванията по коленете си. Според неговите показания има опасения и за пукнати ребра.

Advertisement:

 

„Казаха ми нещо от типа, че съм бутал палатки, кой съм аз, че да решавам къде и дали ще има протести. Ако ги видя, ще ги позная”, заяви Флоров.

 

Той заяви, че ежедневно получава хиляди заплахи за живота си.

 

„Преценете вие дали това е инсценировка. Опитайте се да го изтъркате. Имате ли кърпичка? Специално за „Божков ТВ“, да им покажем…“, заяви Флоров.

 

Отвърнаха обаче на репликата му: Моля, без обиди!

 

„Имам пълно право! Изказвам мнение!“, отвърна Флоров.

 

„Казва се bTV“, поправиха го по време на брифинга.

 

„Аз така знам, че се казва и така ще си казвам. За мен вие не сте обективна медия!“, отвърна Флоров.

 

 

Известният журналист Антон Стефанов, близък до Стъки – лидер на контрапротеста, изригна: „Флоров, не лъжи! 

 

Това е сценична боя! Срам ме е от теб! Знаете, че съм против простотията на протестите!

 

 

Но няма да търпя някой като Флоров, изявяващ се като контрапротестиращ, да лъже хората!

 

 

 

Този човек не може да бъде лице на контрапротеста. Той е срам! За да се изкара жертва твърди, че е бит.

 

 

Но няма кръв, а сценична боя! Жалка гледка! Не подкрепям лъжците и никога няма да се асоциирам с такива хора. Флоров, ти не си лицето на контрапротеста! Ти излагаш всички онези, които заставаме честно срещу нарушенията на закона! Ти си като онези, които мятат яйца, домати и тоалетна хартия. Срам ме е от теб!“.

 

 

Известният професионален контрапротестър Георги Флоров, за когото тази сутрин се появи информация, че е бил пребит, всъщност може да се окаже жертва на собствената си фантазия.

 

 

„Това е грим, при това направен с боя за рисуване, която се предлага в детските магазини и книжарниците“, разкри пред Lupa.bg лицево-челюстен хирург, нагледал се на счупени мандибули и носове с над 20-годишна практика.

 

 

 

Лекарят, пожелал анонимност, е категоричен, че Флоров не е бил бит, а кръвта не е неговата и въобще не била истинска. Нещо повече, ако носът му бил счупен или дори силно навехнат от удари, синините за минути щели да се разнесат и към очите, и в областта на максиларните синуси. Такива цветове по лицето му на снимките обаче няма.

Срещу сумата от 12,90 всеки може да се „обезобрази“

 

Самият контрапротестър обяви, че бил нападнат от трима души в Студентски град. По-късно стана ясно, че драмата се е разиграла в кв. „Лозенец“. Флоров обяси, че след като бил пребит, сам повикал „Спешна помощ“ и полицията. Освидетелстван бил и от съдебен лекар, след което полицията е взела показанията му по случая.

 

 

Няколко часа по-късно обаче той сам изтри публикациите си. А мнозина се усъмниха в медицинското, което размаха, защото от него отсъстваха дата, име на лекар, лечебно заведение и задължителните подписи и печати.

 

 

 

„Здравейте приятели,Тази вечер около 01:10 ч. бях жертва на насилие от трима човека, нападнаха ме изведнъж докато седях пред магазина, който е в коперацията в която живея, ударите които понесох бяха жестоки! Успях да сваля часовника на единия от нападателите. Часовник който е доказателство, за щастие и пред магазина има камери, както и на кооперацията също!“, написа Флоров във фейсбук.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar