Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Черно море се напълни с военни кораби. Оказа се дело на НАТО

/
/
116 Views
Advertisement:

Advertisement:

Черно море се напълни с военни кораби. Международните учения на НАТО “Посейдон 21” започнаха в събота в черноморското пристанище Констанца, съобщиха от пресслужбата на Генералния щаб на румънските военноморски сили, цитирани от РИА Новости, цитирана от “Фокус.

“Командването на флота в Констанца провежда планирани учения по море, по суша и във въздуха, в които се включват сили от България, Франция, Гърция, Румъния, Испания, Съединените американски щати и Турция. „Посейдон 21“ е изключително сложно учение с цел оптималното използване на способностите на НАТО за подобряване на бързата реакция на Алианса, “- се казва в изявление, публикувано на уебсайта на Генералния щаб на румънските военноморски сили.

По време на учението ще бъдат разработени сценарии за борба с подводните заплахи, които включват хидрографско разузнаване, откриване и обезвреждане на морски мини и импровизирани взривни устройства. Има и учения за борба с вражеските самолети, кораби и подводници, теглене на повредени кораби, зареждане с гориво в морето и оказване на първа помощ. Освен всичко друго, Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи на Румъния трябва да разработят съвместни действия по време на експлозия на хидротехническо съоръжение.

В учението участват миноносецът „Вицеадмирал Константин Бълеску“, хидрографският кораб „Капитан Александру Кътуняну“, високоскоростният водолазен кораб „Винъс“, два изтребителя МиГ-21, както и вертолетите IAR 330 MEDEVAC и Puma Naval – предоставени от Румъния. Съюзниците изпратиха минния ловец „Цибър“, дистанционно управляван подводен робот, бойни самолети „Рафал“ и „Юрофайтър Тайфун“, както и водолази. В учението ще участват и учебният кораб “Сокуллу Мехмет Паша”, морските миночистачи „Локотенет Лупу Динеску“ и „Прибой“, миночистачите „Тайо“ и „Айвалък“ .

„Посейдон 21“ е част от засилената програма на НАТО за обучение на съюзниците и ще приключи на 6 март. На срещата на върха на НАТО във Варшава през 2016 г. Румъния предложи да засили мерките за сигурност на югоизточния фланг на Европа, както и да осигури по-нататъшно присъствие в региона на Черно море.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!