Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Шкварек: Стана ясно, че световният хегемон е един и той се казва САЩ. Китай загуби репутация

/
/
84 Views
Advertisement:

Кадър СБС и СКАТ

Валят коментари след историческото посещение на Нанси Пелоси в Тайван, въпреки страховитите заплахи на Китай.

Advertisement:

„Говорителят на камарата на САЩ Нанси Пелоси кацна в Тайван. Самолетът й не беше свален, нито пресрещнат от въоръжените сили на Китай, въпреки червената линия на Пекин Пелоси да не каца на острова, който смятат за своя територия.“, коментира Кристиян Шкварек от Групата на европейските консерватори и реформисти.

„В последните минути Китай вдигна самолети във въздуха, но те не преминаха демаркационната линия с Тайван.

През последните часове целият свят бе вперил поглед в този полет. Дали „Франц Фердинанд“ ще кацне или започва нов световен конфликт, този път между двете основни сили.

След блъфа си Китай губи сериозна доза репутация. Претенциите й за равен на Щатите играч ще претърпят щета, след като Вашингтон свободно може да каца на територия, която Пекин смята за официално своя. Против всички червени линии и предупреждения на Китай.

В книгата си „Следващите сто години“ Джордж Фридман изказва контратеза на идеята за залязващата американска империя. Според него тя е по-скоро в първата половина от съществуването си и дава солидни демографски, географски и военни аргументи за това.

Актове като днешния по-скоро наливат аргументи в тази теза. Поне за момента световният хегемон е един и той се казва Съединените Американски Щати.

 

 

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar