Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Шпионка си загуби картата на протеста, излезе от нелегалност, след като лъсна във фейсбук

/
/
696 Views
Advertisement:

f35b091147e34d6d8824742b9e806b34

Advertisement:

Дори и тайните агенти страдат от липсата на късмет – шпионка от агенция към МВР си загуби служебната карта и значката на протеста срещу властта в центъра на София, видя Lupa.bg.

 

 

 

 

 

 

Цветелина Валентинова Димитрова работи като агент към Държавна агенция „Технически операции” (ДАТО). Това е специализиран орган към Министерски съвет за осигуряване и прилагане на специални разузнавателни средства.

Какво е правила Валентина на протеста, остава да гадаем…

 

 

Дамата обаче вече не е таен агент, след като картата й лъсна във фейсбук.

 

 

 

Живко Гиргинов от „Боец” публикува по повода следното обръщение: „Таен агент от ДС явно си е изгубила служебната карта и значка. Нека г-жа Ц. Д. си я потърси утре, 2 септември, на Ларгото при БОЕЦ”.

 

 

 

Според юристи пишман агентът го чака дисциплинарно наказание „порицание“ от шефовете на ДАТО.

 

 

 

Според чл. 200 от Закона за МВР порицание се налага при 2. неизпълнение на разпоредбите за съхраняване, опазване и използване на служебни: оръжие; взривни вещества; боеприпаси; имущество; картотеки или служебни карти, полицейски знаци или документи;

 

 

 

Дисциплинарното наказание „порицание“ се налага за срок от шест месеца до една година. Държавният служител се предупреждава, че при извършване на друго дисциплинарно нарушение по ал. 1 в срока на наложеното наказание ще му бъде наложено по-тежко дисциплинарно наказание.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!