Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Ще затварят ли градовете заради коронавирус? Плъзна слух, че в Бургас са складирани конструкции на КПП-та

/
/
375 Views

Уплашен съм от нивото на разпространение на слухове и неверни новини. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той коментира слуховете, че училищата ще бъдат затворени отново и че се подготвят конструкции на КПП-та, предаде Флагман.бг.

„Дори чух, че са разтоварени на пристанището в Бургас и чакат да бъдат поставени. Не е вярно“, отсече доцентът, след като водещата го пита дали наистина има складирани конструкции на КПП-та, които се очаква да бъдат поставени и държавата пак да бъде затворена.

Advertisement:

 

 

 

 

„Коя е тая държава, която ще иска да си провали икономиката, да спре социално-икономическия живот и да плаща за безработица, хора, които нямат пари и така нататък? Не виждам смисъл в това“, заяви Кунчев.

„Ако някой може да ми посочи поне една причина държавната власт да има полза от това да затвори училищата, мога да си помисля, но такава няма. В момента заболеваемостта е такава, че не се налага както в Турция да отложим началото на учебната година с няколко седмици“, добави той.

Доц. Кунчев изтъкна, че училищата ще затварят врати при 10% болни.

„Колегите от института по инфекциозни болести подготвиха такъв доклад, но той е доста сложен и научен и трудно ще намери приложение в практиката. Специално за училищата те са поставили 10% заразени ученици. Такъв процент е определил само Израел и се придържа към него. Но вкарването в такива граници пречи“, добави той.

„Не е едно и също в един областен град да имате 100 заразени, но 95 от тях да са в старчески дом. За какво да го затваряме този град? Но ако са пръснати в целия град е друго. Толкова е динамична ситуацията“, заяви Кунчев.

Според него до затваряне на градове няма да се стигне.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar