Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

10 най-известни парфюма на всички времена

/
/
769 Views

Добрият парфюм може да е неотменна част от облеклото и дори може да изгради вашата личност. Днес съществуват някои класически парфюма, които наистина издържат теста на времето. Може би това е направило някои от тези аромати, толкова вечни и популярни.

Кои са те, предлагаме ви да научите от нашия списък:

1. Калвин Клайн, Обсебване

Advertisement:

Благодарение на прекрасното си съчетание от подправки и флорални аромати Calvin Klein Obsession се превърна в популярен парфюм още с появата си в средата на 80-те години. Днес има дълъг списък от парфюми Calvin Klein, които станаха популярни през годините, но именно Obsession остава любим за повече от едно поколение.

2. Dior, J’adore

От старта си през 1999 г. той се превърна в един от най-известните парфюмерии на пазара. J’adore е парфюм, който ще накара да се почувствате бляскави, всеки път. Има прекрасни нотки на лилия, магнолия и тубероза. J’adore е един от онези класически аромати, за които може да сте сигурни, че ще издържи на времето и славата, още много години.

3. Ив Сен Лоран, Опиум

Името на този парфюм предизвиква спор още през 1977 г., когато излиза за първи път. Независимо от това, ароматната смес от слива, сандалово дърво и мандарина гарантират омаен опият, въпреки противоречието, около името му.

4. Диор, Диорисимо

Diorissimo е друг аромат на Dior, който остави своя отпечатък в парфюмерийната индустрия. Diorissimo е създаден от парфюмериста Едмонд Рудницкая, през 50-те години на миналия век и се е превърнал в един от емблематичните аромати. Парфюмите имат подчертано свеж и пролетен аромат. Диорисимо е резултат от съвместните усилия на Рудницка и Диор. Днес той остава един от най-популярните в парфюмерията.

5. Нина Ричи, L’Air du Temps

L’Air du Temps е известен с красивата си бутилка, тъй като е предназначен за лек флорален букет, а именно тази комбинация от високи постижения и стилна опаковка, поддържат този дамски аромат до най-популярния списък с парфюми за почти 70 години.

6. Пако Рабан, лейди милион

Въпреки че Lady Million Paco Rabanne е по-нов парфюм, лансиран през 2008 г., той бързо стана един от най-прочутите парфюми в наши дни. Lady Million има класически тонове жасмин самбак и оранжево цвете.

7. Тиери Мъглер, извънземно

Издаден през 2005 г., Alien е много силен и особен аромат, който много бързо зае своето място като продаващ парфюм на годината.

8. Герлен, Шалимар

Шалимар е основан от Пиер-Франсоа Паскал Герлен през 1828 г., който е официален парфюмер на кралица Виктория и Наполеон. Shalimar е пуснат за първи път през 1921 г., а след това е преиздаден, през 1925 година. Парфюмът е вдъхновен от историята за любов, на принц Шаххахан и Мумтаз Махал. С нотки на бергамот, ирис и ванилия, Shalimar е парфюм, който ще ви накара да се върнете, след време в ера на блясък и елегантност.

9. Жан Пату, радост

Създаден като противоотрова срещу мрака, последвал катастрофата на Уолстрийт през 1929 г., Joy е лек и весел аромат, който е предназначен за усмивки. През 2000 г. Joy е наречен парфюмът на века. Въпреки, високата цена, все още е един от най-популярните днес.

10. Chanel N°5

Вероятно няма да се изненадате, ако ви кажем, че безвременният Chanel N°5 е най-известните парфюми на всички времена.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar