Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

10 причини да посетите остров Гренландия

/
/
456 Views

Омръзна ли ви от очукани туристически пътеки и известни забележителности? Искате да получите нов заряд, за разлика от всичко друго усещания? Тогава, предлагаме ви да откриете Гренландия – най-големият остров на Земята. Ще останете очаровани от известната ледена покривка, гигантски айсберги и простиращи се планини.

Това е рядко място, запазило девствената си красота. И предвид, че цялото население на Гренландия живее само на крайбрежните територии, спиращото дъха естествено богатство на острова остава незасегнато. Това място е готово да ви изненада! Очакам те:

Остров Гренландия

Advertisement:

1. Бели нощи

От май до юли може да забравите за часовника и да се насладите на живота извън времето. Грациозните айсберги, напоени в слънчевите лъчи, ще ви радват 24 часа на ден. Посред нощ може да ходите на ски или да ловите риба. Сякаш се пренасяте в друга, ненавременна реалност …

2. Национален парк Гренландия

Чувствайте се като герой от National Geographic канал, когато сте в най-големия и непроходим природен резерват на Земята. Между другото, паркът е толкова разнообразен и уникален, че ЮНЕСКО го е включил в списъка на световното наследство. В парка може да срещнете и най-различни жители. Има и мускус вол, и вълци, и елени, и полярни мечки, и, разбира се, моржове. По самото крайбрежните можете да видите китове!

3. Якобсхавн

И така, остров Гренландия ви кани да се запознаете с най-бързо движещия се ледник в света! Между другото, именно заради неговият откъснат айсберг навремето, потънал Титаник. Всеки ден ледникът се движи десетки метра, около острова! Тези огромни ледени маси ще зарадват всеки, които иска да ги зърне.

4. Нанорталик

Разгледайте града, заобиколен от верига скали, извисяващи се в небето. Това място ще е рай за всички любители на дейности на открито и екстремни спортове  Алпинистите със сигурност ще намерят много забавление за себе си. Планините Кетил и Уламерторсуак са готови да предизвикат всички опитни спортисти.

5. Риба и морски дарове

Гренландската кухня изобилства с тези морски дарове. Тук може да ги опитате под всякаква форма: сурови или осолени, мариновани или сушени, печени в пепел или пушени. И колко деликатеси! Черен дроб на треска, сушен палтус, всички видове скариди и раци. В допълнение, най-сложните специалитети са с месо от акули и яйца на морските птици.

6. Фиорд Уманак

Планина със зашеметяваща красота и най-редките нюанси на черно, бяло и червено. Тя е известна със сърцевидната си форма и стръмни склонове, които я правят напълно недостъпна за миряните. На повечето туристи, само един поглед ще им е достатъчен, за да забравят за всичко друго на света.

7. Бижута и пак бижута

Те са създадени от майстори на Гренландия. Изработени са от местни камъни. Може да изберете всеки нюанс: от наситено розово до свежо зелено. В допълнение, такива необичайни и редки камъни, събрани около острова, няма да намерите никъде по света.

8. Круиз в Атлантическия океан

Отправете се на пътешествие из крайбрежните води. От април до декември остров Гренландия ви кани да пътувате, между градовете на кораб. По време на круиза ще се насладите на красотата на ледените „замъци” от разстояние само няколко метра.

9. Пътувайте по въздух

Впуснете се във въздушно пътуване със самолет или хеликоптер, през живописната територия на острова. Само няколко метра ще ви отделят от повърхността на могъщия океан. Ще се насладите на невероятната природа на огромни ледници и снежнобели преспи снегове.

10. Сувенири

В памет на Гренландия може да си вземете истински произведения на изкуството и да отнесете в родината си. Освен това, те не са създадени по един шаблон или печат, а са направени ръчно от занаятчии. Например, най-често срещаните сувенири са фигурите от Тупилак, което в превод от местния език означава „парфюм“. Те са създадени от всякакви материали: камък, дърво, зъби или нокти на животни.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar