Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

10 тайни, които ще ви помогнат в кухнята

/
/
1183 Views

Всяка домакиня е затруднена, когато на ежедневния фон от служебни, майчински, съпружески и всякакви други задължения и отговорности, трябва да мисли и да готви. Да си добър кулинар не е занаят за всеки. Иска се майсторлък и време, а не всяка съвременна лейди, разполага с такива. Най-малкото, защото трябва да „тъче“ на няколко стана през целия ден.

И все пак, кой не би искал да приготвя ястия, които да се готвят бързо, лесно и да бъдат вкусни едновременно? Подготвили сме за вас, селекция от изключително полезни трикове за подобряване на вашите кулинарни умения.

Ето и 10 тайни, които да ви помогнат в кухнята:

Advertisement:

 1. Дървена лъжица ще помогне да премахнете семената от нар за секунди. За целта:

Нарежете нара на две половини и почукайте, върху всяко от тях дървена лъжица. Всички семена ще паднат в поставен отдолу контейнер или купа, след няколко секунди. Опитайте и се уверете сами.

 2. Перфектното яйце

Разсипете малко масло от вътрешната страна на малката найлонова торбичка и разбийте яйцето в нея. Вържете торбичка възможно най-близо до яйцето, за да поддържате формата. Поставете яйцето във вряща вода за 3 минути.

 3. Прост трик, който да направи виното още по-вкусно

Този метод ще подобри вкуса на всяко вино, особено на младото вино. Налейте виното в кухненския пасатор, включете го за максимум 15-30 секунди и оставете пяната да се утаи. Насладете се на това питие!

 4. Как да обелите варено яйце

За да обелите бързо сварено яйце, го поставете в чаша или малък буркан с вода и разклатете за няколко секунди. Вече е лесно, яйцето се обелва!

 5. Банан, напълнен с шоколад – вкусен и здравословен

Ако обичате сладкиши и банани, това определено ще се превърне в любимата ви храна. Вземете банан, шоколад, сламка и спринцовка. С помощта на сламка направете дупка в центъра на банана. Разтопете шоколад и използвайте спринцовка, за да запълните дупката в банана с шоколад. Поставете банана в хладилника и вашето лакомство ще е готово след час.

 6. Всичко, което ви трябва за този сладолед, са бананите

Обелете няколко банана, нарежете ги на малки парченца, поставете ги в дълбока купа и поставете във фризера за 1-2 часа. След това ги смесете старателно и се насладете на подобен кулинарен специалитет!

7. Рибата няма да залепва към скарата, ако поставите лимон под нея

Поставете рибата, върху пласт от нарязан лимон, разположен на скарата. Резултатът ще ви изненада.

 8. Отвинтването на капака на консервни ще стане с помощта на гумени ръкавици

Ако не може да развиете капака на кутията, опитайте се да направите това с гумени ръкавици или просто поставете ластик, върху капака.

 9. Охладете виното за 15 минути

Увийте бутилка вино в мокра кърпа и поставете във фризера за 15 минути, за да се охлади бързо.

 10. Как бързо да нарежете листата на маруля

Може бързо да нарежете зелените и големи листа, като просто наредите листата едно, върху друго и ги навиете на сламка. След това с един замах с ножа ги нарежете.

Надяваме се съветите ни да са ви били от полза и ако не друго, то поне да са ви спестили време и да ви е вкусно!

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar