Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

11-годишно момиче почина от коремни болки, подозират COVID-19

/
/
476 Views

 

 

Смъртта на 11-годишно момиче заради остри коремни болки стана повод властите в испанския град Тарагона да започнат разследване, което да установи точната причина, довела до трагедията.

 

 

 

По информация на местни медии детето е било с положителен тест за коронавирус и няколко дни по-рано е било прието в болницата в каталунския град с оплаквания за остри болки в стомаха – състояние, което е познато в медицината като т.нар. синдром на острия корем. Въпреки усилията на лекарите обаче момичето издъхнало.

Advertisement:

 

 

 

 

 

От ръководството на болничното заведение заявиха, че момичето не е имало предишни заболявания и допълниха, че то е било докарано със симптомите на “острия корем”, който би могъл да се появи в резултат от усложнения с COVID-19 и да доведе до чревна исхемия и стомашна перфорация.

Според докторите подобно усложнение е доста срещано при децата, отколкото при възрастните, които са заразени с коронавирус, но в случая с починалото момиче ставало въпрос за доста по-тежка форма.

 

Ситуацията с COVID-19 в Испания се влошава

Предстои резултатите от аутопсията да изяснят причината за настъпилата смърт на детето, като от болничното заведение увериха, че са направили всичко по силите си, за да спасят 11-годишното момиченце.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar