Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

2024 година въвеждаме еврото ?

/
/
283 Views

евро Архиви - Инвестиции в P2P, мнение за платформи за Peer to Peer  инвестиране, финтех

Парламентът реши, че България ще въведе евровалутата при сегашния курс.

През 2024 г., най-вероятно в някой от петъците на трите летни месеца, България ще приеме еврото. Това са очакванията ва финансовия министър Кирил Ананиев и управителя на БНБ Димитър Радев. Но има и риск пандемия да отмести във времето това, пише 24 часа.

Advertisement:

Но така или иначе има обозрим срок, в който еврото ще дойде и в България. А за тези, които се чудят какво да правят, експертите са категорични – да не бързат да обръщат левове в евро. Загубите от такива операции, ако например става въпрос за депозит, ще дойдат най-напред от развалянето на договора и след това от курсовите разлики, а и в момента лихвите са по-благоприятни за левови депозити, отколкото за такива в евро.

 

 

 

Преди дни министър Ананиев обяви и, че България има национален план за въвеждане на еврото. Очаква се най-напред да се започне с постепенно превръщане на заплати, пенсии и други доходи от едната валута в другата. Процесът ще трае различно в зависимост от организацията, която ще си създадат работодателите. Но при всички случаи ще има дата, от която всеки зает ще получава заплата, пенсия, хонорар в евро. И ако доходът му е бил примерно 2000 лв., ще стане 1020,4 евро.

 

Повече по темата четете ТУК

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar