Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

25 членове от ГЕРБ напускат партията в Бойчиновци

/
/
917 Views

С отворено писмо до Бойко Борисов и до Изпълнителната комисия на партията са се обърнали членове на общинската организация на ГЕРБ в Бойчиновци. В него 25 човека изразяват волята си да бъде прекратено членството им в партията.

В писмото се казва, че като демократи и хора с активна гражданска позиция се чувстват принудени да подадат оставките си, пише topnovini.bg.

Advertisement:

„ГЕРБ не е само име, ГЕРБ е идея. Тази идея е нашата идея. Всички ние осъзнаваме ясно, че това, което се случва в нашия град и в нашата държава, е грубо и безпрецедентно потъпкване на ИДЕЯТА ГЕРБ.

Ние, които сме Ваши избиратели, ние, които с лицата и работата си в годините работихме, за ПП ГЕРБ, днес считаме, че принципите на свободен избор, доброволност, честност и лоялност, законност и достойнство са само думи от основополагащия документ на партията – Устава.

Конкретно:

В Бойчиновци на местни избори 2019г. до сега съществува проблем. ПП ГЕРБ НЕ СЕ СЪОБРАЗИ с проведеното номинационно събрание през 2019 г., и регистрира човек с 17 гласа, пред кандидат,който е общински ръководител на партията и има 168 гласа. Общинският ръководител Светлин Сретениев е един от създателите на ПП ГЕРБ за община Бойчиновци и четвърти
мандат кмет.

 

 

 

През всичките години той е привлякъл над 280 члена в структурата на ПП ГЕРБ, а в крайна сметка, той беше отхвърлен от Вас. СРАМ.

Многократно и по всякакъв начин за това беше апелирано в централата на ПП ГЕРБ И в МЕДИИТЕ. Провеждани бяха множество срещи с ръководни фигури от партията, депозирани бяха декларации и документи, които не доведоха до никаква промяна.

Нашето недоволство ескалира, след като на 26.08.2020 г. от 18:00ч. на летището в с. Ерден, бе проведено тайно събрание, организирано от малка част членове и не членове събрание. Същото не е обявено никъде, както пише в устава на ПП ГЕРБ, НЕ СА ПОКАНЕНИ ВСИЧКИТЕ ЧЛЕНОВЕ. На същото не легитимно събрание проведено от съмнителни личности, е сменено общинското ръководството. Позор.

НЕ МОЖЕМ ДА ПРОДЪЛЖАВАМЕ да бъдем членове на Общинска организация„, пишат още в писмото до Борисов.

 

Сред изтъкнатите мотиви за избора им да напуснат са: Погазване на принципа на доброволност за членуване; погазване на принципа за свобода на избора; незачитане на Конституцията на Р.България и Устава и ценностите на ПП ГЕРБ, които са приели; подмяна на вота им; криминално поведение и смяна на ръководителя на структурата; погазване на честта и достойнството им.

Настоящото писмо е подкрепено с 25 молби за напускане на членството ни в ПП ГЕРБ и техният брой ще расте.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar