Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

340 хиляди войници на НАТО са в бойна готовност при нахлуване на Русия

/
/
59 Views

Кадър НАТО

Вероятността от глобална война е по-голяма от Втората световна война насам, при която загинаха 80 милиона души.

Advertisement:

Страните членки на Алианса предоставят на Украйна големи количества сложни оръжия и логистична подкрепа, като най-големият донор са САЩ (с 8,79 млрд. долара към август 2022). Това оборудване включва няколко оръжейни системи, за които се смята, че са изиграли ключова роля в досегашния конфликт, като ракетни установки с голям обсег (HIMARS) и противотанкови оръжия, предава Актуално.ком.

 

 

В региона около Украйна са разположени около 40 хиляди войници на НАТО – например в Прибалтийските републики и Полша, както и още 300 хиляди във висока степен на готовност в отговор на нахлуването на Русия.

Извън Украйна се извършва мащабно обучение на украински сили от страни членки на НАТО, но нито една държава от Алианса не е пращала военен персонал да се бие в нападнатата от Владимир Путин страна.

„Няма доказателства за сили на НАТО, които участват на фронта в Украйна“, казва Едуард Арнолд от британския мозъчен тръст за отбрана и сигурност RUSI. По думите му, няма доказателства и за командири на НАТО, наставляващи и направляващи украинските части на бойното поле. „Вероятността това да се случи в бъдеще е малка, тъй като НАТО иска да ограничи рисковете за ескалация“, добавя Арнолд.

Advertisement:

2 Comments

  1. Защо лъжете еврейски глупаци???
    НАТО участвува и още как в Украина, чрез частни армии като академи, като наемници, а по същество това са редовни войници на алянса.
    Еврейският цирк които се разиграва от сатанистите, които в цял свят разпалват войни със специалните си служби като МИ – 6, ЦРУ е към края си.Този път руската мечка сериозно ще се заеме с вас, а и Европа ще се надигне срещу изродите, а и НАТО няма да ви помогне.В САЩ също предстоят големи сътресения, така, че да видим кой ще в храни още скоро за да продължавате да пушите глупости

    https://k-politika.ru/reuters-rossiya-osvobodila-10-plennyx-inostrannyx-naemnikov/?utm_source=warfiles.ru

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar