Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

38-годишният охранител Светлин Димитров – Хлебарката е загинал в „гробището на мутрите“ във Врачанския Балкан

/
/
80 Views
Advertisement:

Кадър ФБ, Булнюз

Вече е ясно какво е правил в Балкана 38-годишният врачанин Светлин Димитров-Хлебарката, който вчера падна по нелеп начин в пропаст недалеч от почивната станция на АЕЦ „Козлодуй“, научи ексклузивно агенция BulNews.

Advertisement:

Дупката носи името „Невестина пропаст“ заради легендите, които я свързват с турското робство.  Тя не е единствената в планината. Врачанският Балкан е осеян с множество понори, за които се говори, че са погълнали доста хора през годините на Прехода.

Затова и някои наричат мястото „Гробището на мутрите“.

Според „Бул нюз“ Светлин Хлебарката намерил на това място в планината два златни пръстена. Мъжът, който работи като охранител в местната фирма, разказал за находката на един от шефовете си  и решили заедно да се върнат на същото място и да ровят за скрито съкровище.

Така вчера в следобедните часове двамата се качили в Балкана и отишли там, където били извадени двата пръстена. След като стигнали, Хлебарката поискал да покаже на шефа си колко дълбока дупка има наблизо и като доказателство решил да хвърли камък в нея. Приближил се до ръба, но в момента, в който замахнал, се подхлъзнал и тръгнал да пада. С последни сили се опитал да се задържи, но не успял и полетял в пропастта. Шефът му веднага подал сигнал на тел. 112 и изчакал на място пристигането на полицията и планинските спасители. Малко по-късно при него пристигнали брат му Лъчезар и няколко фирмени охранители.
Късно снощи спасителният екип от София се спуснал в дупката, която била с диаметър около 3 м. и извадил тялото на Хлебарката. За съжаление той е загинал на място заради получените травми, несъвместими с живота.
Днес трябва да бъде извършена аутопсия на загиналия охранител.

Това не е първият случай търсачи на съкровища да си отиват по такъв начин. Преди около 15 години иманяр падна в дълбока понора край Божия мост при издирването на заровено имане. Във Враца се говори за още няколко случая, в които хора са отишли да копаят в Балкана и не са се върнали, а всичките са изчезнали в райони с дълбоки дупки.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar