Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

6 причини, заради които не може да забременеете

/
/
638 Views
Advertisement:

Всички сме уверени, че можем да заченем дете по всяко време. Щом зреем морално, ще заемем завидно място в обществото или ще подобрим финансовото си положение. Никой не се замисля за здравословни проблеми, които могат да попречат на желаната бременност, последиците от онези решения, за които сме мислили така безсмислено в младостта си.

Помислете само, няколко аборта, див живот, безкрайна смяна на сексуалните партньори … сега преосмислихте много и искате да сте родители. Простото „правенето на дете“ не е толкова просто. Ако тялото се отдаде на капризите ни твърде дълго, в един момент може да реши, че нямаме нужда от деца. И тези разрушителни програми са трудни за адаптиране. Нека разгледаме психосоматичните причини за безплодие. И така, защо не може да забременеете?

бременност
Advertisement:
Защо не може да забременеете?

6 причини, заради които не може да забременеете?

1. Съсредоточете се, върху проблемите с парите

Ако мислите, че ще имате бебе, ви карат да мислите за финансово неудовлетворение, това може да е сериозна причина за бездетство. Всъщност как човек може да се отпусне, когато работата не дава гаранции. Ако се лутате от едно място на друго, опитвате се да уредите личния си живот, но разликата не се вижда? Прекалено сте заети с материални проблеми, фиксирани сте върху това, което нямате – пари, стабилност, всякакви възможности. Следвайки тази логика, бременността се превръща в приключение. Така в заключение, няма да има дете, няма да имате проблеми. Така тялото ви решава и изключва репродуктивните функции. Важно е, да осъзнаете, ако чакате по-добри времена, перфектен момент не съществува. Детето няма нужда от парите ви. Има нужда от внимание и любов. Между другото, след раждането на потомството, често има възможности за печалба. Започваме да се взираме във всичко, научаваме се да виждаме света по нов начин. Това, наистина ни прави мотивирани за успех.

2. Грешният човек е до вас

Общите интереси, домашния комфорт, управлението на успешен бизнес с партньор все още не са показател, че бракът ще бъде хармоничен. Дори и съпругът да ви се струва идеал, дори и той отдавна да търси вашето благоволение и да притежава най-забележителните качества – това не означава нищо. Не може да командвате сърцето. Подсъзнанието вижда много повече. То може да повлияе на репродуктивните органи. Помислете, какви са чувства ви към партньора. Детето идва само в онова семейство, където страстта и любовта бушуват, дори да са мимолетни. Но ако се ръководите от чист разум и вътре презирате партньора, страхувате се от него, дразните се или не приемате истинската му същност – тялото чете тази реакция и блокира репродуктивната програма. Това са законите на природата.

3. Нямате време за семейство

Може би сте запален кариерист, който остава на работа от сутрин до вечер? Или може би отделяте цялото си свободно време за хобита, творчество, приятели, роднини? В това няма нищо лошо, но е добре да знаете, че дете няма да се появи в семейство, което няма място за него, където партньорите са прекомерно погълнати от себе си. Въпросът не е в работния график и не в липсата на квадратни метри. Ако семейството иска, ще намери място за бебето, дори в разклатената барака. Ако, обаче вашият начин на живот излъчва пълна нежелание да бъдете родител; Когато великолепният дизайнерски ремонт не понася намесата на малки несгоди; Когато не позволявате на никого да ви разсейва от спорта. Ако не искате някой да рисува, върху идеалните стени на къщата или да промените хранителните си навици – това означава, че ще останете сами.

защо не мога да забременея

4. Страхувате ли се от родителските задължения

Друга причина за безплодието е излишък от страхове и притеснения, свързани с родителството. Може би се страхувате от майчински задължения, страхувате ли се да не се справите с детето, да загубите красотата, младостта или спокойствието си? Или може би ви измъчват мисли, че детето ще се окаже не така – с проблеми в умственото или физическото развитие? Всичко това играе роля. Ако не сте доволни от перспективата да се обвържете с чувство за дълг до края на живота си, да се отворите към безкрайни дела, ако се страхувате от кардинални промени, скука, свързани с раждането, лишаване от предишни привилегии и свободи – не се изненадвайте, защо не е възможно да забременеете? Жените, често са подтиснати от мисълта, че ако партньорът си тръгне, те ще останат с детето без подкрепа и помощ. Такива чувства убиват хормоните, които са отговорни за зачеването и запазването на плода.

5. Желанието се е превърнало във фикс идея

Съществува и такава несправедливост. За някои раждането на деца е твърде лесно, докато други влагат всичките си сили и ресурси, върху това желание, но все пак не постигат резултат. Питате се, откъде идва такава несправедливост? В крайна сметка, вие сте готови отдавна. Подредили сте детската стая, прочетели сте психологическа литература, купили сте всички възможни играчки и правите любов само в най-благоприятните пози за зачеване. Така чакате това чудо, но за някои има негативни последици? При прекомерно напрежение и мания към детето може да се получи ефект на бумеранг. Бременността не трябва да се превръща в проблем. Процесът трябва да доставя удоволствие, усещане за спокойна радост и да не изтощава с тежък труд. Освободете ситуацията, отпуснете се, преминете към други области от живота. Детето ще дойде при вас. Има нужда от щастливи родители, а не от изцедени роботи.

6. Пускате се по течението

Ако не сърцето ви диктува желанието да имате бебе, то са социалните норми – „времето не чака”, „приятелките раждат, аз също трябва да забременея”, „съпругът ми иска наследник”, „родителите само питат за внуци“…. Така нищо няма да се получи от това. Докато не видите смисъл да имате бебе, няма да чакате двете ивици. И това трябва да е нещо повече от желание да запълни скуката или да вържете човек на мечтите към себе си. Детето не е хапче за всички несгоди. Това е истинско изпитание, така че трябва да го искате, да видите щастието в неговото раждане, продължение на самите себе си. Ако просто искате да играете, да се похвалите, да уредите личен живот, тогава нищо няма да се получи.

И не е нужно да съжалявате себе си. Дали ще поръсете пепел по главата, ще претриете праговете на църквите – все едно. По-добре помислете, защо не може да забременеете, какъв е коренът на проблема, как можете да промените това?

Щом преосмислите живота си, ще се случи чудото. Основното е да намерите блокиращи програми и да спрете да ги храните. Надяваме се, че сега ви е станало ясно защо не можете да забременеете. Късмет на всички опитващи!

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!