Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

67% от българите не могат да издържат без заплата три месеца

/
/
290 Views
Advertisement:

Advertisement:

Според проучване на  Eurofound (Европейската фондация за подобряване на живота и работните условия), което обръща внимание на последиците от пандемията от коронавирус, ситуяцията през юли изглежда по-оптимистично, отколкото през април. И все пак, България продължава да е начело сред страните члнеки на ЕС по брой хора, които се страхуват, че ще загубят работата си в следващите три месеца, предаде dnes.bg.

20% от българите се опасяват, че ще останат без работа, като процентът е намалял с 10% от месеците в началото на пандемията, когато 30% от анкетираните са отговорили, че се страхуват да не загубят работата си. След нас в челната тройка се нареждат Малта със 17% и Гърция с 15%.

 

 

 

По-малко европейци са изразили притеснение, че личното им финансово положение се влошава през юли, отколкото през април – от 38% спада на 34%. През април 60% от българите са отговорили, че финансовата им ситуация ще се влоши след три месеца. През юли този процент спада на 38%. Едва 15% сап оптимисти, че финансовата им ситуация ще се подобри, като този процент не се променя и през двата месеца (април и юли).

Запитани “колко дълго могат да поддържат същия стандарт на живот ако нямат финансиране”, българите отговарят по следния начин – 16% могат да издържат между 3-6 месеца, 7% имат спестявания за 6-12 месеца, 9% могат да издържат без доходи година.

По-притеснително е, че около 37% от българите нямат абсолютно никакви спестявания. Над 67% имат финанси за по-малко от три месеца, ако приходите им спрат.

Цялото изследване може да видите тук.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar
error: Content is protected !!