Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

71-ва вечер на протести: Сливи и яйца по парламента, Орлов мост пак е блокиран

/
/
329 Views

В 71-вата вечер на антиправителствени протести демонстрантите в София блокираха малко преди 20 часа движението по булевард „Цар Освободител“ в т.нар. Триъгълник на властта.

Исканията на демонстрантите са оставка на премиера и главния прокурор, а от вчера и на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Advertisement:

Нормално е движението по бул. „Дондуков“, предаде репортер на БНР.

 

 

„Керванът си върви, нищо няма да се случи, тази пасмина, която се е окопала отсреща, нищо няма да се случи…Когато, тези, които сме ги избрали, започнат да употребяват думата „аз“ вече не ме представляват мен, вече представляват себе си“, заявиха протестиращи пред БНР.

 

Тази вечер демонстрацията бе белязана от масово замеряне със сливи на сградата на Народното събрание. Акцията бе организирана от майките от „Системата ни убива“.

 

След „обстрела“ на централния вход на НС със сливи, осигурени от активисти на „Системата ни убива“, който бе наречен „пърформанс“, последва замерване с яйца на сградата на парламента откъм „Цар Освободител“, но по идея на т.нар. Отровно трио.

Върху сградата отново се прожектират кадри от сблъсъци с полицията на 2 септември и с интервюто на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Арман Бабикян от „триото“ отново призова Цвета Караянчева да подаде оставка.

След края на протеста демонстрантите поеха на традиционното си шествие до Орлов мост, което премина спокойно.

Към 23 часа кръстовището оставаше блокирано от протестиращите. Линейките преминават през него.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar