Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

FIAN: Най-мощната магнитна буря за 2020 година ни връхлита до дни

/
/
706 Views

Магнитната буря, която предстои да удари Земята в края на този месец, ще продължи няколко дни, съобщава порталът planetanovosti.com, цитирайки Лабораторията по рентгенова астрономия на Слънцето fian.

Бурята, за която предупреждават експертите, ще бъде най-мощната за 2020 година. Освен това тя ще продължи и най-дълго – приблизително 4 дни.

Advertisement:

Лабораторията по рентгенова астрономия на Слънцето предостави данни, че пикът на най-силното въздействие ще бъде на 27 септември, но метеорологичните вълни ще присъстват няколко дни. Влиянието ѝ ще се усеща от около 25 септември и ще приключи едва на 28.

 

 

Геомагнитните бури възникват в резултат на нарушени потоци от слънчевия вятър, навлизащи в околността на Земята и започват да взаимодействат с атмосферата на нашата планета. Магнитните бури влияят предимно неблагоприятно на зависимите от времето и възрастните хора. Също така тези, които имат проблеми със сърцето, кръвоносните съдове и кръвното налягане, могат да се чувстват по-зле от обичайно. Експертите съветват винаги да имате под ръка необходимите лекарства, за да облекчите състоянието си.

Много често по време на магнитни бури може да имате силно главоболие, загуба на сила, скокове на кръвното налягане. Възможно е да има проблеми със съня. Най-опасният ден според експертите е 27 септември, но здравето може да се влоши дори преди тази дата или след нея.

По време на геомагнитна буря е препоръчително да не сте на открита слънчева светлина. Препоръчително е да се разхождате само сутрин или вечер.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar