Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

Meteo Balkans: Зимна обстановка над страната, обилни валежи и силен вятър

/
/
291 Views

Оперативните от нас метеорологични модели продължават да прогнозират значителни валежи от сняг над СЗ България .
През нощта срещу 8-ми декември процесите ще обхванат Централна България и Южна Румъния . Очаква се и снежна покривка да се натрупа над изобарните райони. По-висока е вероятността по-високи полета с надморска височина от над 250-300 метра и Предбалкана .
Над острената част от страната валежите ще са от дъжд и то по-значителни над Южна и Източна България, пише Meteo Balkans

 

 

Жълт код е в сила за 16 области на страната за днес. На места в югозападните райони валежите ще достигнат до 50 литра на квадратен метър – основно в София-област, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково.

Advertisement:

Опасно силен вятър се очаква в североизточната половина от страната. До 22 м/с може да достигнат поривите на вятъра в областите Русе, Силистра, Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Бургас и Варна.

След кратко разкъсване на облачността във вторник следобед над западните райони ще започне ново заоблачаване. От сряда до петък ще преминава втори циклон – отново с усилване на вятъра и валежи от дъжд в ниските райони и сняг в планините. Валежи се очертават и през почивните дни, отново в резултат на преминаваща зона с ниско атмосферно налягане.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar