Hit enter after type your search item

Здравословен начин на живот, Ценни съвети, Пътешествия

PCR тест по домовете струва 90 лева във Варна

/
/
315 Views
Advertisement:

Лаборанти тръгнаха по домовете във Варна, за да правят PCR тестове. Стига само хората да имат симптоми на коронавирус. За извършването на процедурата е необходимо първо да се заплати цената на теста на място в избраната лаборатория, съобщи БНР.

Лаборант посещава дома на пациента на следващият ден, след като е заплатена таксата в лабораторията, като посещението се извършва само сутрин до около 10.00 часа. Резултатите се получават 24 часа по-късно през интернет или на място в лабораторията.

Advertisement:

В дома на пациента влиза само един лаборант облечен в защитен костюм с маска, ръкавици и предпазни очила. Съответно всички, които са в жилището, е необходимо да са с маски или предпазни шлемове.

 

 

 

Проверка в една от лабораториите във Варна показа, че тестът струва 90 лева, като в цената е включена и такса за транспортни разходи на лаборанта. Ако човек пожелае да му бъде взета и кръвна проба – цената за нея е около 20 лева.

Към момента направление за PCR тест може да издава само пулмолог, но не и личен лекар.

Информация за лицензираните лаборатории, в които се извършват тестове е публикувана в интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

Advertisement:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This div height required for enabling the sticky sidebar